Inspiraci na recept už nevím kde jsem brala, jednou jsem je zkusila napůl s jogurtem a mlékem a podruhé pouze s mlékem, rozdíl jsem nepoznala. Takže pokud vám zbylo trochu jogurtu a nevíte, co s ním, určitě ho můžete přidat právě sem.
Na 25 kousků budeme potřebovat (Ø 7cm):
- 1 jemně nastrouhaná mrkev
- 145 g hl. ječné mouky
- 230+* ml sojovo-rýžového mléka (část lze nahradit jogurtem, zakysanou smetanou...)
- 2 vejce (bílky ušlehat do sněhu)
- 3-4 lžc vanilkového cukru (nebo jakéhokoliv jiného sladidla)
- 1/2 prdopeče (nebo 1/3 prdopeče =2lžč (5 g) + soda (2g))
- 2 lžc hnědý rum
- špetka soli
- olej na smažení (stačí pouze lehce potřít pánev např. kokosovým olejem)
- jogurt, marmeláda, ovoce, mrkev, sladidlo (javor. sirup ap.) na servírování
* + (plus) u receptu znamená, podle konzistence tudíž vycházíme ze základu, ale je pravděpodobné, že se bude spíše přidávat
Suroviny - velikost mrkve pro představu. |
Takto nějak by měla vypadat konzistence těsta. |
- Nastrouháme si omytou mrkev na jemno.
- Smícháme sypké a mokré ingredience každé zvlášť mimo bílky, cukr (cukr můžeme rozdělit na 1/2 a tu přidat už k sypkým) a mrkev.
- Ušleháme si bílky s cukrem.
- Smícháme vše - sypké, mokré s mrkví a pomalu vmícháme tuhý sníh.
- Když máme hotovo smažíme dozlatova z každé strany nejlépe na keramické nebo jiné nepřilnavé pánvi s minimem oleje.
- Ozdobíme dle chuti a podáváme. Je to vážně dobrota!
Ladunka ♛
Žádné komentáře:
Okomentovat