Můj první "lup" ze zahrádky ^_^ |
Jak to probíhá? Parkuje se podél silnice u pole, zaparkuje každý. S sebou si vemte nějaký svůj kýbl nebo lavor, určitě je to pro jahůdky lepší, protože když si u "vstupu" zapůjčíte sběrací kyblík, tak ho při odchodu budete zase muset vrátit a při manipulaci - přesypávání se vám jahody tolik neotlučou a nezačnou hnít či plesnivět, kyblík už se dá i na místě koupit, stojí 10 Kč, což je supr a když náhodou zapomenete vlastní nádobu, tak se zas tolik neděje. Na poli vám "dozorce" přiřadí nějaký řádek a tam sbíráte a je na vás, zda sbíráte malé nebo jen ty velké kousky, ale dokud se záhon nevysbírá (alespoň na oko), tak se v dané části pole sbírá dál (tudíž pokud byl před vámi někdo, kdo sbírá jen ty velké jahody, tak na vás s největší pravděpodobností zbudou ty menší - ale i ty jsou dobré).
Za 1 hodinu ve dvou jsme nasbírali něco kolem 9 kg (určitě se dá i víc, ale my nikam nespěchali), 2 kg jsem přivezla domů, a zbytek jsme si nechali s přítelem pro sebe a musím říct, že tak 50% jsem snědla já, z jahod jsem udělala toto:
- část snědla jen tak samotných (přítel si dal taky)
- část rozmačkaných mačkadlem na kaši - moje vychytávka! :D s trochou javorového sirupu,
- velký jahodovo-banánový koktejl 70:30 pro přítele
- pár jahod jsem zkusila nasušit
- část jsem dala zmrazit- zmrzlina
- a ještě mi něco kolem 1 kg zbývá (nejspíš zítra k snídani)
- v minulosti jsem dělávala i džem a zmrzlinu
Jahodových receptů mám spoustu, určitě se tu nějaké objeví, ale přijde mi škoda čerstvé jahody nějak zpracovávat, když jsou tak dobré čerstvé!
Pokud máte nějaký tip, jak zpracováváte jahody vy, budu ráda když se s ním se mnou a ostatními podělíte.
Pěkný jahůdkový den přeje jahůdková královna Ladunka ♛
Žádné komentáře:
Okomentovat