Recept jsem si našla na internetu, zdál se mi nejsympatičtější, tak jsem ho také zkusila a samozřejmě trochu poupravila dle své chuti.
Před vařením. |
- 2 kg rajčat
- 250 g jablek (i se slupkou)
- 250 g cibule
- 150 ml vody
- 100 ml octa 8%
- 60 g třtinového cukru (lze použít jakékoliv jiné sladidlo a cukr lze úplně vynechat)
- 60 g medu (pro vegany např. s agávovým sirupem)
- 2 lžč mletá sladká paprika
- 2 ks bobkového listu
- 6 kuliček nového koření
- 5 ks hřebíčku
- 10 kuliček pepře
- 2 lžč soli
- špetka skořice
- špetka mletého zázvoru
- muškátový květ
+ kayenský pepř pro dospěláky, česnek
Přepasírovaný kečup |
Postup:
- Rajčata nakrájíme na 1/2, jablka na 1/2-1/4 i se slupkou vykrájíme pouze jadřince, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, ocet, cukr/med a veškeré koření (lepší je, dát si koření do sítka na čaj, lze ho pak snadno vylovit).
- Vaříme do zhoustnutí +/- 1 h, občas promícháme.
- Propasírujeme přes sítko.
- Sterilujeme 20 minut. Pokud děláte z menší dávky k rychlé spotřebě není potřeba sterilovat.
- Užíváme domácího kečupu, je jednoduchý a poctivý.
Dávka ze zhruba 3/4 kila rajčat. |
Žádné komentáře:
Okomentovat